vineri, 9 octombrie 2009

Copy - Paste - Pentru oricine poate ajuta

RalucaAnaMaria1

Valentina Pălanici avea 30 de ani. Un soţ care o iubea, Mihai Pălanici. Un puşti haios şi năzdravan, Robert, care o iubea. Un pui de om, Raluca, care s-a născut pe 24 august 2009, care urma să o iubească.

Valentina Pălanici avea o familie, bucurii şi necazuri, realizări în viaţă şi datorii la bănci, lecţii de făcut, copil mic de alăptat, doi copii de iubit şi îngrijit, un soţ de înţeles şi de iubit, o mamă bolnavă de ajutat, o viaţă de trăit.

Valentina Pălanici a fost o femeie obişnuită din România. Un om şi atât. Care a murit pentru că aşa a vrut un alt om.

Valentina a născut al doilea copil, pe Raluca Ana-Maria, pe 24 august 2009, la Spitalul Pantelimon.

Copilul perfect sănătos, fără probleme.

La Valentina au apărut complicaţiile.

Pe 25 august 2009, Valentina era la terapie intensivă, cu transfuzii de sânge. Diagnostic: apoplexie utero-vaginală.

Valentina nu s-a mai trezit după naştere.

Pe 27 august 2009, Valentina a murit.

Valentina a fost.

În urma ei, doi copii orfani. O dramă, pentru că Robert crede că mama lui a murit din cauza naşterii. O dramă, pentru că fetiţa va creşte cu o vină care nu este a ei.

În urma Valentinei, un soţ care îşi ţine capul în pumni şi se întreabă. De ce? Ce să le răspundă copiilor, când nici chiar el, om mare, nu poate răspunde la această întrebare?

Mihai nu ştie ce să facă. Are datorie 14.000 de euro credit la bănci, Valentina era coplătitor. Mihai este încurcat în acte şi legi pentru creşterea copilului nou născut. Mama Valentinei (bunica copiilor) este pensionată pe caz de boală. Mihai are nevoie de un jurist care să îl sfătuiască, dar pe care nu îl poate plăti, pentru că nu are cu ce.

Datoriile la bănci nu i le poate plăti nimeni, că toţi avem. Dar Mihai poate fi ajutat în alt mod.

Ajutându-i pe copii. Cu lapte praf şi pampers pentru Raluca. Şi ce s-o mai putea pentru Robert. Astfel Mihai ar face economie şi ar plăti mai uşor ratele la bănci.

Despre situaţia asta fără ieşire mi-a scris o prietenă, pe 8 septembrie 2009. Ştie exact ce s-a întâmplat în spital şi situaţia familiei. S-a gândit că poate reuşim să facem rost de nişte lapte praf şi scutece pentru Raluca Ana-Maria. Prietena mea a scris unor firme de profil – niciun răspuns. Mi-a spus că asta este singura soluţie în acest moment, să scriu aici. I-a spus şi lui Mihai. Mihai a intrat pe blog şi i-a spus: „Doamne, câţi copii şi oameni bolnavi şi chinuiţi sunt, pe noi nu ne va ajuta nimeni, la câţi sunt de ajutat acolo…

Eu am un singur răspuns: Oamenii hotărăsc pe cine şi cum ajută.

Asta e.

Povestea morţii Valentinei

Valentina a fost chemată mai devreme la Spitalul Pantelimon, de către medicul cu care urma să nască, Dr. G.C, acest medic urmând să plece în concediu. Valentinei i-a fost provocată naşterea înainte de termen. Valentina Pălinici ceruse naştere prin cezariană, însă medicul a considerat că ea poate naşte normal (aici a fost şi o remarcă oribilă din partea medicului, pe care nu doresc să o reproduc – nu face cinste nici măcar aurolacului din canale, dar unui medic…). Fără a mai aştepta rezultatul analizelor – analize care indicau că sângele Valentinei nu se coagulează -, medicul a început procedura pe masa de naştere. Valentina nu a putut naşte normal. În urma procedurilor, Valentina a avut ruptură de splină, ruptură de uter, a făcut blocaj renal şi o hemoragie puternică, a intrat în comă. Pe timpul sarcinii, analizele pe care le făcea Valentina erau interpretate la o altă clinică, la care lucra un membru de familie al medicului G.C. În urma acestor complicaţii, Valentina a murit. Stop cardiac. A fost înmormântată în cimitirul din comuna Pantelimon, judeţul Ilfov.

Copilul a cântărit 4,5 Kg la naştere. În acelaşi timp cu copilul a ieşit şi uterul.

Dumnezeu să te odihnească în pace, Valentina.

S-or găsi câţiva Oameni buni să îţi ajute copiii, ca să te poţi odihni în linişte.

Dacă puteţi şi vreţi să ajutaţi… Mihai a spus ca orice ajutor e binevenit… Multumesc din suflet!

ING Bucureşti – Sucursala Floreasca

Cont RON: RO 28 INGB 0000 9999 0048 0460

Titular: Palanici LILI Mihai

Mihai mulţumeşte tuturor prietenilor şi oamenilor necunoscuţi din România care timp de 3 zile au donat sânge pentru Valentina: din Galaţi, Târgovişte, Piteşti, Buzău, Brăila, Câmpulung, Bucureşti.

Mihai îi asigură pe toţi că Valentina a fost o femeie sănătoasă şi puternică. Trei zile s-a luptat din răsputeri cu moartea, Valentina a vrut să trăiască pentru copiii ei.

Mariana Maria Cirnu

Consilier, Directia Financiara

Un comentariu:

Anonim spunea...

invatat o multime